REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Diyarbakır Haber TV

Diyarbakır’ın başı dertte: Adliye değil, muhtarlık!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Diyarbakır’ın başı dertte: Adliye değil, muhtarlık!
30 Ekim 2024 - 20:07
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da yoksulluğun yoğun olduğu semtlerden biri olan Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi’nde icra dosyaları ve buna bağlı olarak boşanma dosyaları aldı başını gidiyor. Pandemi, deprem ve ekonomik krizlerin etkisiyle mahallede yoksulluk artarken, ödenemeyen borçlar nedeniyle icra dosyaları patlak verdi. PTT tarafından evlere gönderilen tebligatlar, teslim alınmadığında mahalle muhtarlığına bırakılıyor. Bu durum, muhtarın ofisini adeta bir dosya deposuna dönüştürdü.

‘50 bin dosya raflarda’

muhtar-3-001.jpg

5 Nisan Mahallesi muhtarı Mehmet Kahraman, günde gelen yüzlerce dosya ile başı belada. Amida Haber’e konuşan ve 2 dönemdir mahalle muhtarlığı yapan Mehmet Kahraman, 2019 yılından bu yana dosya sayılarının arttığını ifade etti. 2019’dan beri muhtarlık yapan Kahraman, özellikle 2020’den sonra tebligat sayılarının hızla arttığını söyledi. Kahraman “Pandemi süreci ve ardından gelen deprem, dosya yükümüzü katladı. Boşanma, kredi borçları, icra, uzaklaştırma ve arazi anlaşmazlıklarına ilişkin 50 binden fazla tebligat raflarda bekliyor” diye konuştu.

muhtar-2.jpg

‘Faizsiz krediler ödenemeyince icra dosyaları birikti’

Kahraman, depremin ardından bankaların verdiği faizsiz kredileri vatandaşların geri ödeyemediğini ifade etti ve şöyle dedi: “Ekonomik koşullar kötü olunca insanlar kredi borçlarını ödeyemedi. Borçlarını ödeyemeyenler, icra tebligatlarıyla karşı karşıya kaldı. Örneğin, bir genç kredi çekiyor ve ödeyemiyor; babası okuma yazma bilmediği için tebligatı almıyor ve dosya muhtarlığımıza geliyor.”

‘Her ay yüzlerce dosya birikiyor’

muhtar-4.jpg

Mahallenin 52 bin nüfusuyla Diyarbakır’ın en kalabalık mahallelerinden biri olduğunu belirten Kahraman: “Her gün en az 5 postacı, onlarca dosya getiriyor. Ayda yüzlerce dosya birikiyor. Mahallede herkesi tanımam mümkün değil. Tanıdığım kişileri arayarak gelip tebligatlarını almalarını sağlıyorum, ancak geri kalanlar muhtarlıkta birikiyor. 10 bin insanı tanımıyorum. Geriye kalan 40 binini tanımıyorum. Hepsini tanımam da mümkün değil. Ben kendimi postacı yerine koyarak, gider sokak sokak gezersem ben hiçbir işimi yetiştiremem. Bu dosyaların yüküyle başa çıkmakta zorlanıyorum” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.