REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Diyarbakır Haber TV

Diyarbakır’daki hekimler eylemde: Sorunlar derinleşir

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Diyarbakır’daki hekimler eylemde: Sorunlar derinleşir
06 Kasım 2024 - 11:46
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

AMİDA HABER – 1 Kasım’da yürürlüğe konulan yeni yönetmenlikle beraber aile hekimlerinin ağrı kesici, antibiyotik, mide ilacı gibi ilaçların reçete edilmesinde belli kısıtlamalara ve hekimlerin sözleşmelerinde düzenlemelere gidildi. Hastalarının sağlık hakkı için özgürce reçete yazmak istediklerini belirten ve hakkedişlerinin düzeltilmesini isteyen aile hekimleri, 5-6-7 Kasım tarihleri arasında 3 günlük iş bırakma eylemine gitti.

Hekimlerin dün İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapmak istedikleri basın açıklaması kolluk kuvvetlerinin engeliyle karşılaştı. Hekimler, bugün saat 12.00’da Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hekimler adına basın metnini Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen okudu.

‘Sorunları daha da derinleştirecektir’

Yeni yönetmelikle beraber çalışma koşullarını eziyete dönüştüğünü belirten Ülgen: “Halkın sağlığını, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştirmek bir yana yaşanmakta olan sorunları daha da derinleştirecektir” diye konuştu.

Talepler!

Ülgen: “Halkın sağlığını koruyan, geliştiren, hekimlerin ve tüm sağlık emekçilerinin mesleki bağımsızlığının olacağı ve istekle çalışacağı, ülkemizin ihtiyacı olan bir birinci basamak sağlık hizmeti programını hayata geçirmek için yapılması gerekenler bellidir” dedi ve taleplerini şöyle sıraladı:

“1.Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbı donanımı ve aile sağlığı merkezleri kamu tarafından sağlanmalıdır.

2. Halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği ve ekip anlayışını gözeten bir sistem inşa edilinceye kadar Aile Sağlığı Merkezi sayısı hekim başına 2.000 nüfusu aşmayacak şekilde artırılmalıdır.

3.Kadrolu ve güvenceli istihdam modeli ile yeterli hemşire, ebe, teknisyen görevlendirilmeli, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli, geliştirilmelidir. Kadrosuz, güvencesiz bir şekilde çalışan emekçiler (gruplandırma elemanları) kadroya geçirilmelidir.

4. Aile hekimlerine ve tüm sağlık emekçilerine emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde, izin kullandıklarında, hastalandıklarında, çocuğu olduğunda veya ailesinden biri öldüğünde kesilmeyecek maaş ödenmelidir.

5.Gelire katkısı %20’yi geçmeyecek ve yapılan hizmetin niteliğini ödüllendiren bir performans uygulamasına geçilmelidir”

‘Ülkenin sağlık sistemi bizlere emanettir’

diyarbakir-basin-aciklamasi.jpg

Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Kemal Noyan ise, şöyle konuştu: “Biz hiç olmadığı kadar birlikteyiz, dün boyun eğmedik, bugün de bu oyunlara gelmeyiz. Unutulmamalıdır ki bu ülkenin sağlık sistemi bizlere emanettir. Biz bu ülkenin sağlık ve huzur kaynağıyız. Ülkenin huzurunu bozanlar ise anayasal olmayan ve bilimselliği tartışılan düzenlemeleri hoyratça önümüze koyanlardır.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.