REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Diyarbakır Haber TV

AİRBNB VE BOOKİNG.COM’DA EN ÇOK KİRALANMAK İSTENEN EV…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AİRBNB VE BOOKİNG.COM’DA EN ÇOK KİRALANMAK İSTENEN EV…
15 Mayıs 2023 - 14:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’ ‘nin tasarım mimarı büyük dedesi Osmanlı İmparatorluğu Paşalarından Balçık Paşası Süleyman Bey’in eşi ‘’ Emine Hatun ‘’un adını taşıması için 4. Kuşak torunun ecdadına hediyesi olan malikane, her karesi tarih ve emek içermektedir.

‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’ hayal ile gerçek dünyanın arasında heybeti ile gelecek nesillere emanet bir mimari olarak ünlü kişilerin bir araya gelerek imzalarından oluşmuş bir tablo ev niteliğinde malikanedir.

BİZANS OSMANLI VE ARAP MİMARİ ESİTİLERİ İLE KAPLI

‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’ Bizans, Osmanlı ve Arap Mimarisinin esintileri ile kaplıdır.

Bağlı bulunduğu ilçe Başakşehir’in en büyük kapalı alan kullanımlı malikanesidir.

18 odalı Malikane iki bölümden oluşmaktadır. ‘’ Haremlik ‘’ ve ‘’ Seramlık.’’

 

İki ayrı kapıdan, hatta malikanenin giriş katı olan teşrifhane den de girişi dahil 3 ayrı girişi olan ‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’  İki dev villanın birleşiminden 45 kişilik Özbek, Ermeni, Kırgız, Türkmen, Gürcü, Azeri, Rus ve Türk el ev ustalarının beş yıllık nakış gibi işleme, oyma zanaatının bir konçertosu haline dönüştürüldü.

Külliye büyük emek harcanarak aralıksız, özel izinlerle 5 yıl sürerken İstanbul’un eski dokusu ile modern Osmanlı Mimarisini günümüz çağınla mikslenmiş ve ortaya “Retro Osmanlı” mimari olarak şehre armağan edilmiştir.

Bahçeşehir’in en gözde yeri ana caddelerden biri olan “ Emine Hatun Külliyesi” nin bulunduğu alan Türkiye’nin en popüler okullarının caddesinde en büyük ve özel mimari olarak beş katlı, deniz, gölet, otoban, tren geçişlerini kuş bakışı panoramik manzarasından aynı anda toplamda altı farklı ilçenin manzarasına hakim olup gözle net olarak görülmektedir.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini net olarak gören dev Şaheser mimari depreme dayanıklı olması için kayalıklar üzerine yapılmıştır.

RESTORASYON AŞAMASINDA DAHİ BİR ÇOK DERGİYE KAPAK OLDU.

“ Emine Hatun Külliyesi” restorasyon aşaması ve sonrasında Luxury Gol House olarak Home Store dergisi olmak üzere bir çok dergiye kapak ve konu olan “ Emine Hatun Külliyesi” Türkiye ve İstanbul’un gözde ev mimarilerinden biri olarak resterasyon aşamasındayken bile Business Channel Türk dergisinin kapağında yer alarak  “Milyonerler Klubü” üyelerinin beğenisine sunulmuştur.

 

Elit dergisinin İstanbul’un 100 evi arasında en farklı mimariye sahip malikane olarak yer alan ‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’ bulunduğu semtte Akasya 8 bölgesinde ön tarafı bağımsız, arka tarafı önemli Türk işadamlarının yaşadığı bir siteye de hakim olan külliyenin aynı zaman da çocuk ve yetişkin havuzları da bulunmaktadır.

 

TOPLAM KULLANIM ALANI 1870 METREKARE

 

Emine Hatun Külliyesi ” toplam kullanım alanı 1,870 metre kare olup, 5 katlı mimari de 8 Yatak Odası, 6 Salon , 3 Büyük Elbise Odası, 1 Çalışma Odası, 1 Yemek Odası,

9 Banyo Tuvalet, Sauna, girişte müstemilat olarak ta kullanabileceğiniz 105 metrekarelik Teşrifane bölümünden külliyenin içine cikan Pera antika özel Asansör, 3 dev teras, Garden bahce, Şömine, Barbükü, 2′ si kapalı, 3’ü açık olmak üzere 5 arabalık park yeri hakim.

 

MİMARİSİ 5 YIL SÜRDÜ

Mimarisi 5 yıl süren ” Emine Hatun Külliyesi “nde Osmanlı Tarihinde Osmanlı’nın hüküm sürdüğü topraklardan toplanan özel materyaller, objeler ile günümüz çağına müthis bir masal yolculugu yapılarak tasarımı gerçekleşmiştir. Mimari de Mısır, İsrail, Filistin., Irak. Surive, Libya, Tunus. Fas, Bulgaristan. Yunanistan. Makedenva, Kosava, Sırdistan, Montenegro, Romanya, Gürcistan, Azerbaycan olmak.üzere çesitli ülkelerden özel parçalar, avizeler. kapılar, kapı tutaçları, süs eşyaları, şapellerin yani sıra koleksiyon parçaların günümüz mimarisi ile harmanlanarak olağan üstü bir el emeği harcanarak mimari özel tasarım halinde yapılmıştır.

YAZIN SERİN KIŞIN SICAK TUTMASI İÇİN ÇİFT İZOLASYON UYGULANDI.

 

” Emine Hatun Külliyesi ” yapımında 21 Tır volkanik taşlarla yazın serin, kışın sıcak tutması için 2 kat izolasyon üstüne yapılması. 17 Tır ceviz ağacı ile malikanenin dolap ve ahşap ihtiyaçları, 2 Tır tik ağacı ile süsüleme ahşap doğramalr,Malikanenin duvarlarındaki taşların yapışması için 2 tır kalekim yapıştırı tooplamda 3.500 adet kullanıldı.

Yerden ısıtma ve ayrıca el yapımı tamamı bakır iletken kaloriferler, elektrik aksamı tamamen bakır boruların içinden geçerek ışıklandırma sistemi düzeneği sağlandı. Toplamda 15 ton bakır kullanılan evde, bazı alanlarda alloy madeni, elektrik düğmeleri dahi İngiltere’den getirtildi.

 

Kısaca ‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’ Osmanlı Hanedan mensuplarının yaşayacağı kalibrasyonda Kral, Prens, Şeyh veya ailelerinden soylulara özel olarak hazırlanmış mimarisi ile yeni sahiplerinin beğenisine sunulmuştur.

 

Luxury hayatın maksimum boyutundaki ‘’ Emine Hatun Külliyesi ‘’ ayrıca 2022 yılında en iyi tasarım mimari ödülüne layık görülmüştür.

 

https://youtu.be/wwsl2iyp4tc

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.