AMİDA HABER – İsral, Filistin ve Lübnan’da başlayan çatışma ve bölgesel istikrarsızlık riski vatandaşları ‘güvenli yatırım aracı’ olarak gördükleri altına yöneltti. Diyarbakır’da altına talebin önceki aylara göre arttığı ifade edildi.
Altında düşüş, dolarda kıpırdanma: Çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu?
Diyarbakır’da Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Kaya, “Bölgemize kadar jeopolitik risklerden kaynaklı altına talebin azalmaksızın devam ettiğini görüyoruz. Dibimizde Lübnan, Filistin, İsrail savaşının bölgemizi de etkilediğini ve insanlarda bir korku, korku temelli de insanların altına yöneldiğini görüyoruz” dedi.
Altın piyasası hareketli
Hem düğün sezonu hem de Orta Doğu’daki İsrail’in başta Filistin olmak üzere Lübnan’a yönelik saldırgan tutumu altın piyasasına etki ediyor.
HMT Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Kaya, bölge olarak tarım toplumu olduğu için mahsule oranlı düğünler yapıldığını ve dönemsel olarak altına talebin arttığı dönemler oluştuğunu söyledi.
“ Bölgemize kadar jeopolitik risklerden kaynaklı altına talebin azalmaksızın devam ettiğini görüyoruz” diyen Kaya, “Dibimizde Lübnan, Filistin, İsrail savaşının bölgemizi de etkilediğini ve insanlarda bir korku, korku temelli de insanların altına yöneldiğini görüyoruz. Uluslararası piyasaya göre Türkiye’deki altın fiyatı 130 lira daha yüksek. Bunun temel nedeni ülkemizin altın ithalatına getirdiği kısıtlama ve olan talepten kaynaktan dolayı yukarıdan gidiyor” dedi.