REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Diyarbakır Haber TV

Mardin’de Çiftlik Kuran Üretici: “Hayvanları Elden Çıkartıp İş Yerini Kapatacağım”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mardin’de Çiftlik Kuran Üretici: “Hayvanları Elden Çıkartıp İş Yerini Kapatacağım”
27 Ekim 2022 - 12:57
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde kendi imkanlarıyla besi çiftliği kuran Hayrettin Tekin, devletin küçük çaplı işletmelere destek vermesi gerektiğini söyledi. Tekin, “Hayvanları da elden çıkartıp ben bu iş yerini kapatacağım çünkü herhangi bir destek alamadım” dedi.

MURAT AKGÜL

Mardin’in Yeşilli ilçesinde kendi imkanlarıyla besi çiftliği kuran Hayrettin Tekin, devletin küçük çaplı işletmelere destek vermesi gerektiğini söyledi. Tekin, “Hayvanları da elden çıkartıp ben bu iş yerini kapatacağım çünkü herhangi bir destek alamadım” dedi.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 1400 metrekarelik çiftlik kuran Hayrettin Tekin, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti.

“20 İNEKLE BAŞLADIM, 4 TANE KALDI”

2019 yılında hayvancılıkla uğraşmaya karar verdiğini, iki tırını satıp çiftlik kurduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:

“Sevdiğim bir meslek. Kendi imkanlarımla, devletten herhangi bir destek almadan yaklaşık 2,5 milyon masrafım gitti. Gördüğünüz gibi 1400 metrekare bir çiftlik kurdum. Kendi imkanlarımla 20 inekle başladım. 20 ineği çoğaltacağıma şimdi o inekler 3-4 taneye düşmüş. Nedenini soracak olursanız biz 5-6 nüfuslu bir aileyiz, 5 çocuğa bakıyorum, yemler çok yükseldi. Yani artık çiftçiyi batırdılar. Ben bu işe başladığımda, 2019’da en kaliteli yemi 1 liradan, 1,5 liradan alıyorduk. Şimdi o 1,5 liraya aldığımız yem olmuş 10 lira. 1,5 liralık yemi aldığım zaman et 65-70 liraydı. Şimdi yeme yüzde 450 liralık bir zam gelmiş yemi 10 liradan alıyorum, eti ben 90 liradan hayvanlarımı elden çıkarmak için mecbur satıyorum. Ete nasıl olur da yüzde 30 zam geliyor, yeme yüzde 450 oranında zam gelir? Diğer yandan burası resmi bir işletmedir.

Ben buranın ruhsatını almak için, yaklaşık bir buçuk yıl uğraştım. Bir buçuk yıl içinde 20 kurum gezip bu ruhsatı çıkardım. Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve ayrıyeten Mardin İl Tarım Müdürlüğü, ruhsatı ben oradan aldım. Bizim burada dile getirmek istediğimiz şey, küçük çaplı işletmelere de destek versinler. Bana burada Mardin İl Tarım Müdürlüğü olsun, Hayvancık Müdürlüğü olsun, Yeşilli Tarım Müdürlüğü olsun, her kim olursa olsun gelip burada kendi imkanımla yaptığım için madalya takması lazım. Hani diyorlar ya, ‘hayvancılığa destek veriyoruz, çiftçiliğe destek veriyoruz’ falan biz onları da istemiyoruz onlardan hakkımız ne ise biz küçük çaplı işletmelere de el uzatsınlar. Ben milyoner olsaydım, inanın ki 10 milyon harcasaydım bu çiftliğe, yerine 20 milyon devletten alırdım. Her şey rüşvet, torpil olmamalı. Benim burada yaklaşık 140 tane inek barındırmam gerekirken, bende şimdi 4 tane inek var.”

Kaynak: ANKA
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.