REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Diyarbakır Haber TV

Satış Pazarlama Uzmanı Cenk ÖZEL’den Yeni Başlayanlar İçin Profesyonel Tavsiyeler

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Satış Pazarlama Uzmanı Cenk ÖZEL’den Yeni Başlayanlar İçin Profesyonel Tavsiyeler
03 Ağustos 2021 - 9:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Muhabir Fatih:Öncelikle merhabalar Cenk bey bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Cenk ÖZEL:Merhaba 03.06.1985 İstanbul / Fatih doğumluyum ilk ve orta okulu Kasımpaşa Ahmet Emin Yalman ilk öğretim okulunda okudum Lise hayatım Taksim Atatürk Anadolu lisesinde geçti üniversite hayatıma Eskişehir üniversitesi işletme bölümünden mevzun olduktan sonra aktif olarak satış ve pazarlama işlerinde görev almaya başladım.

Muhabir Fatih:Kaç yıldır satış sektörünün içindesiniz?

Cenk ÖZEL:Aktif olarak 15 yıldır satış sektöründeyim

 

Muhabir Fatih:Sizce satışın en keyifli tarafı nedir?

Cenk ÖZEL:Benim bakış açıma göre satış, bir şirketin dışarıdaki aktif gücüdür.Bunun bilincinde olarak yeni şirket ve insanlarla tanışmak, sürekli pazarın gelişimini takip ederek, müşteri  beklentileri doğrultusunda yeni stratejiler ve ürünler geliştirme sürecinde bulunmak.

Muhabir Fatih:Satış değişti!” Söylemine inanıyor musunuz? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Cenk ÖZEL:Değişen ve gelişen dünyaya baktığımızda sadece satış değil her konuda değişim ve gelişim olmuştur zaten bunun önüne istesekde geçemezdik, çünkü günümüzün değişen pazar, rekabet koşulları ve müşteri beklentileri satış dinamiklerini de değiştirmişti. Aslında yakın döneme bundan sadece son 2 yıllık periyoda bakılırsa, içinde yaşadığımız bu pandemi döneminde, satış giderek dijital dünyaya taşınmıştır . Bir yandan geleneksel satış faaliyetleri sürdürülürken, e-ticaret giderek satışın içinde hacmini artırmaktadır.Bunun önüne insan geçip engel olamaz nihayetinde teknolojik gelişimlerde bir yerden ilerliyor.

Muhabir Fatih:Satış personellerine tek bir tavsiye verecek olsaydınız ne söylerdiniz?

Cenk ÖZEL:Satış işini sevmeden yapamazsınız, yoksa kendinizi hep o işe yabancı görür veya bir an önce o işten ayrılarak, başka birimlere geçmek için yollar ararsınız. Bir işi sevmek için de o işe emek vermelisiniz. Satış işinde sizi geliştirecek, kendinize yatırımlar yapınız, sadece teknik değil, işin insan tanıma, davranış bilimi veya satışı destekleyecek konularda eğitim alınız, kitap okuyunuz.Birde klasik olan şu cümleyi akıllarına getirsinler “Bardağa dolu tarfından bakmak ” düşünsenize hem yeni insanlar ile tanışıp konuşuyorsunuz hemde bunun karşılığında para kazanıyorsunuz aslında işe bu açıdan bakınca çokta göze ve kulağa korkunç ve zor gelmiyor.

Muhabir Fatih:Standart olarak insanlarla uğraşmak zor derler sizin iş açısında bu konu nasıl işliyor?

Cenk ÖZEL:Şöyle bir şey varki her sektörde insanlar ile uğraşma kısmı zordur bunu esasında iş için değil aile içinde bile bazen uğraşma zor geliyor ama siz insanlarla konuştukça insanların tanımaya başlıyor ve karşınızdaki insanlar ile nasıl konuşmanız gerektiğini anlamaya başlıyorsunuz.

Muhabir Fatih:Satışa başlamayı düşünen gençler için neler önerirsiniz?

Cenk ÖZEL:Önce ilgilerini çekecek sektörü belirlemek,Böylelikle geleceği olan bir sektör ve şirketin satış departmanında başlamak. Tabii ki, sadece satış tekniklerini değil, pazarlama kavramlarını da öğrenmek gereklidir. Hatta ileride şirket içinde yükselme olanakları söz konusu olabileceğinden, zaman içinde, ekip çalışması, iletişim, yönetim becerileri ve diğer işletme konularında bilgi ve deneyimleri artırmak, böylelikle her zaman hazır olmak. Özetle, sürekli kendini geliştirmelerini.

Muhabir Fatih:Sizce bir ürünü satmanın en kolay yolu nedir?

Cenk ÖZEL:Birçok satıcı bu soruya, “Daha uygun fiyatla satmak” cevabını verebilir hatta şöyle durumlar oluyor bu arz ücretsiz mi yoksa reklam sektöründe parayı siz mi vereceksiniz gibi tabii fiyatala giren, fiyatla çıkar; yani bir ürünü veya benzerlerini müşteriye her zaman daha uygun fiyata satacak birileri ya da şirketler, markalar çıkacaktır. Bu nedenle fiyat rekabeti yapmak yerine, ürünün rakip ürünlerden farklı ve yenilikçi olması insanların ihtiyaçlarını en kolay ve en güzel şekilde nasıl karşılanır bunu belirlemek bunun en güzel örneği herkesin cebinde bununan teknolojinin gelişme sürücine bakamımız yani sürekli gelişim ve ihtiyaca göre haraket etmek.

 

CENK Bey’e bizlere verdiği bu röportajdan dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.